If art is suffering, then Rumours is a masterpiece

Author Marc Lankreijer

Nov 17, 2020

Het scheelde niet veel of Rumours was bijna niet gemaakt.



In 1974 voegden Lindsey Buckingham en Stevie Nicks zich bij de bestaande bandleden Mick Fleetwood, John McVie en Christine McVie. Vijfenveertig miljoen albums werden verkocht van het in 1976 opgenomen Fleetwood Mac album Rumours. Maar het scheelde niet veel of Rumours was bijna niet gemaakt. Toen de opnames begonnen lagen John en Christine McVie in scheiding en waren Stevie Nicks en Lindsey Buckingham ook bijna uit elkaar. 

In februari 1976 begon Fleetwood Mac met de opnames van Rumours in een studio in Sausalito, even boven San Fransisco (in die tijd een hippiebolwerk dat haar laatste wietwolkjes uitblies). Het hele proces werd voor de bandleden inderdaad een nogal traumatische ervaring. 

In afzonderlijke kamertjes werd geschreven over de afbrokkelende relaties. Christine en John praatten niet meer met elkaar, behalve hier en daar een enkel woord over in welke toonsoort een nummer te spelen. Communicatie op afgemeten, zakelijke toon.

"We zaten onbewogen te luisteren naar elkaars songs over onze eigen stukgelopen relaties", zegt Mick Fleetwood. "Daar kwam nog eens bij dat we in zulke mate cocaïne snoven, dat ik er echt even overthuigd van was dat ik gek aan het worden was". 

Op 28 November doet de Nederlandse band en Grote Prijs van Nederland winnaar The Cosmic Carnival een zeer intieme uivoering van Fleetwood Mac: The Incredible Story in Obsidian, the high-end luisterbar en music venue in Eden Hotel aan de Amstel (en 2e ingang aan het Rembrandplein) met hun zeer bijzondere 'live documentaire'.

Middels een live concert en deels theater krijgt het publiek in documentaire vorm de geschiedenis van Fleetwood Mac voorgeschoteld. Een onvergetelijke ervaring, dat reeds 80 Nederlandse theaters deed uitverkopen sinds 2017.

Dit keer in een wel heel bijzondere omgeving: het concert is incl. een Michelin ster dinner, bereid door sterrenchef Peter Gast van Graphite dat ook in het Eden Hotel huist en na het concert heerlijk overnachten en ontbijten in een superieur tweepersoonskamer in het 4 sterren Eden Hotel. Meer info op http://www.anightinamsterdam.com

Add a comment

protected by reCAPTCHA Privacy - Terms
Cancel